Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشاورز از یک سو با حسرت، نگاه به چندین تن از پیازهایش می کند که در انبار سبزه زده و به فروش نرفته است و آن سوی نگاهش به سیرهایی است که خریداری ندارد و آخرش هم می رسد به 40 تن سیب زمینی که تابستان جاری به دلیل عدم تدبیر مناسب مسئولان خراب و دور ریخته شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رودآور؛ شهرستان تویسرکان، از ظرفیت های مناسبی در حوزه کشاورزی و باغداری برخوردار است و هرچند کشاورزان در سال های اخیر با کمبود آب دست و پنجه نرم کرده اند، اما به توجه به رویکردهای جهادکشاورزی به طور نسبی می توان گفت تشویق و ترغیب مردم به روی آوردن به آبیاری قطره ای کمی تا حدودی مشکلات آنان را در این حوزه کاسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچه که این روزها و البته در سالیان گذشته همچون پتکی بر سر محصولات تولید شده کشاورزان زده، چیزی نیست، جز نبود صنایع تبدیلی و جانبی برای تولید محصولات متنوع از حاصل دسترنج کشاورزان و آنان هر آنچه را برداشت می کنند، بالاجبار با قیمت های پایین به فروش می رسانند و پولی عاید این زحمت کشان نمی شود.

از این مورد یعنی نبود واحدهای تولیدی و صنایع تبدیلی در شهرستان پر ظرفیت تویسرکان بگذریم، به مسئله عدم تدبیر مناسب مسئولان اجرایی شهرستان درباره یافتن بازار فروش و عدم نظارت مناسب برای کوتاه کردن دست دلالان از سر محصولات کشاورزی می رسیم.


کشاورزان تویسرکانی که سال های سختی را پشت سر گذاشته اند، هر روز با یک مشکل مواجه می شوند؛ این مسئله را به خوبی می توان در گزارشی که اواخر شهریور سال جاری در سایت خبری رودآور با عنوان یل منتشر شد، مشاهده کرد.


"هم از گندم ری افتادن، هم از خرمای بغداد
آنچه بر سر سیر تویسرکان می گذرد/تنها نیمی از سیر تولید شده مرغوب است/صادرات نیمه جان سیر تویسرکان به عراق، ترکیه و روسیه / طمع کاران بازار سیر را خراب کردند"

در بخشی از آن گزارش آمده بود؛ "گرچه ورود طمع کاران به عرصه کاشت سیر و افزایش بالای این محصول نگرانی هایی برای پیدا کردن بازار فروش ایجاد کرده است، اما می طلب مسئولان امر همان گونه که در جلسات متعدد قول دادند زمینه صادرات این محصول را فراهم کنند و به ویژه فرماندار تویسرکان بر قول های مساعد خود مبنی بر همکاری با سیرکاران را تأکید داشته و برای محقق ساختن حرفهایش به میدان بیاید، تا سیرکاران از عدم کم توجهی آنان گلایه و اعتراض نکنند."

آن کشاورزانی که با کشت سیر و نبود بازار فروشش متضرر شدند، حالا این روزها هم با وجود قیمت سه هزار تومانی پیاز هنگام رسیدن به دست مصرف کننده، دچار خسارت شدند، به طوری که در نهایت پیازهای تولید شده آنان، اگر در انبار به اصطلاح سبزه نزد، به دست دلالان با قیمتی بین 200 تا 300 تومان خریداری شده و در آخر با قیمت بیش از سه هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد.

اینجا به گفته پیازکاران تویسرکانی بی تدبیری مسئولان زمینه ساز بروز چنین مشکلاتی شده است، یک طرف نظارتی برای حذف دلالان از بازار محصلات کشاورزی نیست و آن طرف انباری مناسب برای خریداری و دپوی مناسب پیاز از دست کشاورزان نیست.

کار به جایی رسیده؛ کشاورزی که سیر خود را هنوز به فروش نرسانده و در تابستان سال جاری هم به دلیل نبود مدیریت مناسب در شهرستان 40 تن سیب زمینی خود را دور ریخته، این روزها از پیازهای تولیدی خود، اشکش درآمده و بازاری برای فروشش ندارد و می گوید "می خواهم تمام زمستان را نان و پیاز بخورم"!

کشاورز، با حسرت نگاه چندین و چند تن پیازهایش می کند که در انبار سبزه زده و آن سوی نگاهش به سیرهایی است که هنوز به فروش نرفته و آخرش هم می رسد به 40 تن سیب زمینی که تابستان جاری به دلیل عدم تدبیر مناسب مسئولان خراب و دور ریخته شد.

این مسئله را به خوبی می توان در فیلم تهیه شده توسط خبرنگار رودآور در این گزارش مشاهده کرد.

به گزارش رودآور؛ به گفته خود کشاورزان تویسرکانی، آنان سال کاری تلخی را پشت سر گذاشته اند و اما هرساله با نزدیک شدن به فصل برداشت انواعی از محصولات کشاورزی، شاهد انتشار اخبار ناخوشایندی از این طرف و آن طرف درباره حضور دلالان و سایه سنگینشان بر سر زحمت کشیده شده کشاورزان هستیم و کشاورزان محصولات خود را برای اینکه خراب نشود، با قیمت بسیار پایین به دلالال بالاجبار می فروشند و آن طرف نیز شاهد فروش همان محصول با قیمت چند برابری به مصرف کننده در بازار اصلی هستیم.

اینجاست که می طلب مسئولان اجرایی شهرستان بیش از این پای کار بیایند و اگر به فکر ایجاد و تأسیس واحدهای تولیدی و صنایع تبدیلی برای افزایش بهره وری از این همه محصولات کشاورزی و باغی نیستند، لااقل دست دلالان را از سر کشاورزان کوتاه کنند و همچنین با تدوین یک برنامه‌ریزی جامع و مناسب برای تولیدات کشاورزی، میزان عرضه و تقاضای بازار محصولات مختلف را کنترل کنند.

زنگنه 

انتهای پیام/

دلالان پیاز+تویسرکان+مسئولان دانلود

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۳۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محمدعلی نیک‌بخت در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، گفت: برخی کارهای بر زمین مانده مانند تامین مواد اولیه و مشکل کمبود شکر را حل کردیم.

بیشتر بخوانید: قیمت انواع میوه و سبزی سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

وی ادامه داد: متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه مربوطه نیازشان به شکر را تامین کنند.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به عملکرد بانک مرکزی در حوزه تخصیص ارز کالاهای اساسی در سال گذشته، گفت: سال ۱۴۰۲ بهترین سال برای تامین ارز کالاهای اساسی بود. ۱۳ میلیارد دلار ارز ترجیحی به نهاده‌های دامی و خوراکی‌های بخش کشاورزی تخصیص یافت.

نیک‌بخت با اشاره به شیوه وزارت جهاد کشاورزی برای ساماندهی بازار کالاهای اساسی، گفت: تامین از طریق تولید داخل را دنبال می‌کنیم به همین دلیل سیاست حداکثرسازی و یکنواختی تولید محصولات کشاورزی را دنبال می‌کنیم تا نوسانات کمی و قیمتی به حداقل برسد. همزمانی عید نوروز و ماه رمضان فشار زیادی برای تامین مایحتاج مردم ایجاد کرد، اما با برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های انجام شده با کشاورزان، عرضه محصول به بازار و قیمت‌ها را کنترل کردیم.

وی ادامه داد: وقتی عرضه به اندازه کافی انجام شود قیمت متعادل می‌شود. تک تک محصولات در بخش‌های تولید، عرضه و نظارت را دنبال می‌کنیم. مازاد نیاز کشور را بدون محدودیت صادر می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به خرید تضمینی در سال ۱۴۰۳ گفت: پیوند بین صنعت، بازرگان و تجارت با بخش تولید و کشاورزی را طبق تجربه سال گذشته ادامه می‌دهیم. صنایع غذایی به عنوان بخشی از زنجیره که مسوولیت فرآوری محصولات خام مواد کشاورزی را بر عهده دارد، مورد توجه جهاد کشاورزی است. این صنایع به خدمت تولیدکنندگان درآید. به عنوان مثال انواع میوه، سبزی‌جات و سیفی‌جات امکان فرآوری، عرضه به بازار داخل و صادرات را دارد.

نیک‌بخت ادامه داد: به صورت مرتب با صاحبان صنایع کشاورزی جلسه داریم و آنان را تشویق به خرید محصولات مازاد کشاورزان می‌کنیم تا این هدف‌گذاری انجام شود. برای محصولاتی چون برنج، چای و دانه‌های روغنی در تلاشیم دولت خرید تضمینی را انجام ندهد، بلکه بازرگانان وارد کننده یا کارخانجات تولید کننده را وارد به انجام این کار کنیم. به عنوان مثال اعلام کردیم ۷۰ هزار تن دانه روغنی را بازرگانان و وارد کنندگان روغن یا دانه‌های روغنی از کشاورزان خریداری کنند.

وی با اشاره به نوسانات قیمتی بازار میوه، گفت: هیچ کمبودی در هیچ بخش بازار میوه و تره بار وجود ندارد. گرانی‌های جاری ناشی از کمبود کالا نیست، بلکه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌های مسوول است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229149 برچسب‌ها میوه و تره بار

دیگر خبرها

  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • خبر وزیر کشاورزی درباره شکر؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی